Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Carlstad Crusaders A-lag Herr

Följ

A-lag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Carlstad Crusaders
Amerikansk fotboll
A-lag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Carlstad Crusaders 7 7 0 0 14
2 Tyresö Royal Crowns AFF 6 5 0 1 10
3 Stockholm Mean Machines 6 5 0 1 10
4 Örebro Black Knights 6 2 0 4 4
5 Oslo Vikings 6 2 0 4 4
6 AIK 5 1 0 4 2
7 Kristianstad Predators AFC 6 1 0 5 2
8 Limhamn Griffins 6 1 0 5 2

Match

Stockholm Mean Machines

7 - 21
18 maj 2024
15:00

Carlstad Crusaders

Referat

Crusaders Herr säkrade seriesegern mot regerande mästarna

Crusaders Herr säkrade seriesegern borta mot regerande mästarna

Det var upplagt för fotbollsfest på Zinkensdam med strålande sol när de två obesegrade lagen i serien gjorde upp om vem som skulle sätta sig i förarsätet med att kunna vinna serien.

Carlstad hade inte vunnit borta mot Stockholm sedan 18 maj 2018, exakt 6 år sedan. Samtidigt som Stockholm hade 20 raka segrar i svensk seriesystemet inkl slutspel. Där senaste förlusten kom i finalen mot Örebro 2021.

Matchen började med en chock för gästerna där hemmalaget överraskade med en onside kick och fick tag i bollen. En drive som slutade med ett misslyckat fieldgoal.

Carlstad tog över bollen på egen planhalva och marscherade snabbt ner till fieldgoal vid SMM’s 25 yardlinje, men på 4:e och 3 yards valde man att gå för det men misslyckades.

Carlstad får stopp direkt på Stockholm men vid punt returen lyckas Stockholm spelarna tackla Carlstads mottagare precis när han skall avancera med bollen och han tappar den och Stockholm återtar den.

Stockholm lyckas att konvertera ett 4:e och 20 till fyra nya för att sedan kunna springa in bollen med Kasper Wedberg. XP satt av Hugo Backing och 7-0.

I och med dessa turnovers på special teams hade Carlstad bollen endast en gång i första kvarten. När man väl får den igen kastar man en interception mitt på planen. Några spel senare är det dags för Stockholm att göra likadant då quarterbacken Johan Hallgren hittar Mattias Eriksson i stället för en medspelare.

Med drygt 5 min kvar av första halvlek utnyttjar Carlstad läget man fått efter bollvinsten och Crusaders Quaterback Slade Jarman visar att han kan springa med bollen också. Han tar sig 45 yards för en Touchdown och med Albin Forsmans XP är matchen utjämnad.

Stockholm kommer ingen vart och Carlstad får ta över bollen på egen 15 yards linje med 45 sekunder kvar. Dessa sekunder utnyttjar man effektivt och tar sig ner till Stockholms planhalva för att kunna göra ett 42 yards fg försök med 2 sek kvar. Tyvärr går Albins spark precis utanför och ställningen 7-7 står sig.

Stockholm kommer ut i andra men ny quarterback, deras amerikanske import, Mateo Reinera, som haft en fotskada som han ådrog sig i matchen mot Oslo för ett par veckor sedan. Det är tydligt att han är begränsad i sin rörlighet från sin skada.

Lagen börjar halvleken med att inte komma speciellt långt och båda lagen får punta. Det är först i början på 4.e kvarten som det börja hända saker och då går det fort.

Slade hittar fram med en precisionspassning längs sidlinjen fram till Albin Forsman som tar den ca 30 yards in i Stockholms redzone. Därifrån kan Carlstads duktige runningback Young Kennedy springa in en Touchdown och med xp har Crusaders satt sig i förarsätet med 7-14 ledning med 10 min kvar av matchen.

På efterföljande drive lägger Mateo i Stockholm en för hög boll som Carlstads kanadensare Rory Kelly får tag i och kan springa 70 yards för en så kallad pick 6. Återigen sitter xp och Carlstad har nu 7-21 med 8 min kvar.

Stockholm är stressade och Carlstad’s försvarslinje vet om Mateo är begränsad och sätter ett enormt tryck på honom varje spel.

Hemmalaget kommer inte närmare än in på Carlstad planhalva och är aldrig riktigt nära. Elias Rosenkvist hinner med ytterligare en interception för Carlstad innan matchen är slut.

Trenden är bruten och Carlstad bortabesegrar dubbla regerande svenska mästarna. En seger som gör att Carlstad säkrar seriesegern med en omgång kvar. Samtidigt som Stockholm nu hamnar under rejäl press tillsammans med Tyresö om vem som kniper den andra direkt platsen till semifinal och vem som behöver ta omvägen via kvartsfinal.

Crusaders försvar spelar strålande hela matchen och hade det inte varit för en fumblad punt hade man kunnat hålla nollan. Anfallet gör mycket bra men har svårt att få flyt i spelet, där så klart Stockholm är bidragande till det med bra försvarsspel. Crusaders drar på sig för mycket flaggor igen och det är något man behöver jobba med.

Stockholm (4-1) tar sig an AIK (1-3) på bortaplan. Medans Carlstad (6-0) spelar sin sista grundseriematch i ett hett E18 derby hemma mot Örebro Black Knights (2-3) på Sola Arena. En match som mycket väl kan bli en kommande semifinal och mycket prestige på spel. Carlstad har revansch att utkräva efter att förra året missat slutspelet för första gången på 25 år men 1 ynka poäng efter en snöplig förlust mot Örebro i sista omgången. Matchen spelas söndag 26 maj kl 15:00

Poänggörare Carlstad
Slade Jarman 6p
Young Kennedy 6p
Rory Kelly 6p
Albin Forsman 3p

Poänggörare Stockholm

Kasper Wedberg 6p
Hugo Backing 1p

MVP’s
Carlstad: Mattias Eriksson
Stockholm: Erik Bauroth